Голосування членів ОСББ в Facebook

Голосування на зборах садових товариств або ОСББ, завжди стикається з  проблемою знайти компромісне рішення, що враховує точку зору більшості громади.

Основною проблемою є обговорення питання , що потребує титанічних зусиль та в багатьох випадках залежить від здатності людей конструктивно мислити та почути оди одного.

Навіть не варто виносити питання на затвердження зборів, якщо його попереднього не обговорив широкий загал, та не сформульовані декілька проектів рішень.

На сьогоднішній день існує багато інструментів, що дозволяють провести обговорення та навіть голосування електронними засобами.  Не зважаючи на те, що результати такого волевиявлення не мають юридичної сили,  можна принаймні отримати уявлення про думку людей та в разі підтримки більшості зібрати необхідні підписи шляхом опитування.

Механізм проведення такого  опитування викладений в статті 10 Законі України Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку. Текст закону знаходиться за посиланням.

Соціальна мережа  Facebook має потужних арсенал для проведення таких заходів. Розглянемо приклад, як провести обговорення та голосування в групі Facebook.

1. Першим кроком є створення відповідної групи, в яку ввійдуть мешканці Вашого будинку або товариства. Звісно членами групи зможуть стати лише зареєстровані в мережі Facebook люди. 

2. Назвіть групу та додайте до неї відомих Вам мешканців Вашого будинку 

3. Натисніть на кнопку «Опрос» для створення опитування

4. Створіть декілька варіантів відповідей на питання , що пропонується для голосування

5. Результати опитування будуть відображені біля кожного із варіантів відповідей