Власний сайт садового товариства – найкращий спосіб комунікації

Власний сайт садового товариства – найкращий спосіб комунікації

Одну з основних проблем садових товариств - відсутність комунікації між керівництвом і садоводами - можна швидко та без зусиль подолати. Існує ефективний безкоштовний інструмент від системи Мій Дім Online - власний сайт для Вашого садового товариства.

 

Проблема комунікації з мешканцями

Комунікація є одним з ключових факторів, що впливають на успішність майже будь-якої організації, зокрема й садового товариства. Така форма організації ведення господарства завжди вважалася досить специфічною через те, що співвласники спілкуються з керівництвом та між собою лише протягом дачного сезону, тоді як дбати про ділянки потрібно протягом усього року. Керувати такими хазяйствами багатьом ввижається вкрай складною задачею. Причин цьому є декілька:

  • Дачні кооперативи або садові товариства є сезонними, тобто, люди приїжджають на свої ділянки лише на певний проміжок часу
  • Керівництво не знає точно, коли той чи інший співвласник буде знаходитися на своїй ділянці
  • Зазвичай ділянки займають досить велику площу, та обійти їх усі для того, щоб донести певну інформацію до людей, вкрай складно. Особливо якщо брати до уваги, що обходити їх керівництву доводиться не по одному колу, а по декілька, адже майже неможливо "впіймати" день, коли всі господарі будуть на своїх ділянках

 

Наслідки і недовіра до керівництва

Відсутність адекватної комунікації між керівництвом та власниками ділянок може привести садове товариство до кризи. Справа у тому, що будь-яка організація не може існувати без довіри між частинами її механізму, а довіра вибудовується через комунікацію, спільне вирішення проблемних ситуацій. У разі, якщо керівництво не має можливості доносити інформацію до мешканців, а мешканці не можуть висловити свої побажання та пропозиції, виникає недовіра. І ця недовіра потроху руйнує будь-яку, навіть ідеально вибудовану, систему.

Утім, проблема із недоліком комунікації полягає не лише у відсутності достатньої поінформованості та фідбеку; через недостатню поінформованість власники ділянок досить часто не встигають вчасно сплатити за послуги, через що заборгованість зростає, а з плином часу досягає критичних показників. І ця заборгованість лягає на плечі не конкретних власників, але усієї організації.

 

Навіщо дачним кооперативам сайт?

На щастя, сучасні технології позбавляють керівництво кооперативу необхідності здійснювати паломництва навколо ділянок, а власників цих ділянок позбавляють переживань щодо рахунків та заборгованостей. Створення власного сайту – найкращій спосіб зв'язати садові та дачні будинки у єдину мережу. Сайт товариства надає декілька вкрай важливих можливостей:

  • Своєчасне інформування власників ділянок про зміну тарифів, розміру членських внесків тощо
  • Можливість нагадати боржникам про необхідність сплатити за послуги
  • Донесення до членів товариства інформації про збори чи затвердження певних рішень
  • Публікація документів, що стосуються діяльності організації

При цьому керівництву не доведеться витрачати час та сили на особисте інформування, телефонні дзвінки або організацію зустрічей – достатньо просто розмістити необхідні дані на сайті садового товариства. Це значно оперативніше та потребує значно менших зусиль. Кожен мешканець може переглядати інформацію зі свого комп'ютера або смартфона та бути в курсі усіх важливих подій.

 

Зростання рівня довіри

Сайт садового товариства дозволяє не тільки публікувати певні повідомлення від керівництва, але й надає власникам ділянок можливість ставити питання та отримувати оперативні відповіді щодо усіх ситуацій, що стосуються роботи організації. Така комунікація здатна прояснити багато важливих моментів, що напряму впливає на рівень довіри мешканців до діючого керівництва. Від цієї довіри залежить сумлінність сплати не лише членських або цільових внесків, але й комунальних платежів. Такі ресурси, як вода, тепло та електроенергія, садове товариство має використовувати відповідально та сплачувати за них вчасно. Це є запорукою нормального функціонування товариства та одним з факторів, що обумовлюють його процвітання.

 

Безкоштовний сайт садового товариства

Існує міф про те, що розробка сайту потребує досить значних ресурсів – як грошей, так і часу, а також ресурсів на підтримку життєдіяльності сайту. Це, певною мірою, правда, але не для клієнтів, які користуються програмою побудинкового обліку Мій Дім Online. Вона передбачає можливість створення та підтримки індивідуальних сайтів для своїх клієнтів абсолютно безкоштовно. При цьому керівництво садових товариств має доступ до усіх необхідних функцій сайту, а користування ним не складає труднощів навіть для новачків у цифровому світі.

Отриматий власний сайт для Вашого садового товариства дуже просто та швидко. Необхідно зареєструватися в системі Мій Дім Online - і Ви маєте доступ до функціоналу по створенню своєї сторінки абсолютно безкоштовно. Не зволікайте, переходьте на новий рівень управління садовим товариством!